tiistai 9. kesäkuuta 2009

Agiliitoa ja lampaita

Ensin vähän maanantaisista agiharkoista. Mentiin pientä, lyhyttä ja simppeliä ratapätkää. Ensin suoralla hyppy-putki-aa. Aan jälkeen tuli sitten putki-muuri-hyppy-hyppy. Tarkotuksena oli harjoitella leikkaamisia. Ensin mentiin hyppy-putki-aa pätkä. Elmo meni hyvin, tosin aika kovaa sain karjua että se kuunteli. Kerran yritti huijata aan kontaktilla, mutta se jäi siihen kertaan. Kun oltiin tehty toi alkupätkä niin sitten mentiin koko homma. Tarkotuksena oli siis leikata edestä ennen muuria ja takaa muurin jälkeen. Elmo oli paljon paremmin mukana edestä leikattaessa. Mä en ihan ollu tarpeeks nopea takaa leikkauksessa ja joiduin työntää sitä tosi vahvasti että sain sen menemään seuraavan esteen. Sain karjuu myös aika kovaa Elmolle. Kyllä se kuunteli kunhan tarpeeks kovaa käskytin.

Sitten paimennuksesta. Oltiin tosiaan tänään kokeilemassa mitä Elmis tykkää lambeista. Mentiin jo maanantaina Emmille kyläilemään (Kiitos siitä!) ja sitten startattiin sieltä Turkua (tarkemmin Poikkoota) kohti. Mentiin siis Kaisa Hilskalle. Mukana oli Sara ja Jäynä-veli. Elmo alotti ja koitettiin liikuttaa lampaita neliöaitauksessa reunoja pitkin. Aluksi Elmoa kiinnosti vain lampaan paska ja tähdättiinkin siihen että Elmo hiffais että se saa lampaat liikkumaan ja että nyt on hauskaa. Aika nopeasti kiinnostu Elmo lampaista. Se jopa yritti pitää laumaa koossa. Siinä oli yksi tilanne missä kaksi lammasta päätti mennäkkin eri suuntaan kun toiset. Elmo reagoi sitten siihen ja esti niitten kahden aikeet. Sitten kun tarpeeksi oltiin liikuteltu lampaita niin laitettiin Elmo autoon miettimään ja odottelemaan uudelleen vuoroaan.

Toisella vuorolla oltiinkin sitten pyöröaitauksessa. Harjoteltiin vähän kuljettamista ja koitettiin josko Elmo olis hakenu tasapainoa. Hyvin se lampaita pyöritteli, mutta tasapaino oli vähän hukassa. Aina kun oli tilanne päällä missä Elmo olisi voinut hakea tasapainoa, niin se tulikin mun luokse sellai "Kato mamma ku oli hieno". Kivasti se alkoi silti syttyä. Nyt pitäisi uudelleen päästä kokeilemaan. Ehdottomasti Elmon kanssa lähdetään jos tilanne tarjoutuu. Kotiläksyiksi saatiin oikean ja vasemman harjottelua, odota-käskyn voimistamista ja maahan-käskyn voimistamista ja kaukaa käskyttämistä.

Että semmonen reissu. Kyllä on nyt on hiljainen koira. Tuolla se eteisessä makaa ja leikkii mattoa. Pieni on ihan väsyny. Me ollaan nyt Elmon kanssa varasijalla Salon tokokokeeseen 27.6. Alokasluokkaan. Puhelimessa se ihminen ei sanonu kuinka monennella varasijalla ollaan enkä mä sitä tajunnut kysyä. Nyt pitäis Elmolle saada jäävät kuntoon. Se on ykkös juttu tässä vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti