tiistai 23. kesäkuuta 2009

Aamutokot ja eiliset agit

Startattiin Elmon kanssa tänään aikasin aamulla ottamaan vähän tokoa Merrin (Yazina's Winnie the Pooh) kanssa. Tosin mä nukuin lahjakkaasti pommiin ja tietysti sitten muodikkaasti myöhässä. :D

Hommailtiin siinä alussa sitten vähän omaa. En antanu Elmolle aamuruokaa, joten pieni oli todella yhteistyö haluinen. Seuraamista ehdin panikoida eilen illalla kun iltalenkillä olin jotain pientä ottamassa ja se oli jotain niin järkyttävää ettei sanat riitä kuvaamaan. No nyt aamulla tyhjällä vatsalla ja virkeenä se olikin tosi kivaa. Huh, mä ehin jo säikähtää. Sitten otettiin paikallamakuuta. Elmo pysy hienosti vaikka Merrin pää vähän pyörikin. Eipä meillä toistaiseksi ongelmia sen kanssa ookkaan ollu ja toivotaan että jatkossakin vältytään niiltä. Merrin omistaja otti myös meille luoksepäästävyyttä. Elmo oli yllättävän kiltisti paikallaan vaikka olikin tuttu ihminen, ehkä me siis selvitään siitäkin.

Ratkasin myös meijän liikkeestä seisominen-ongelman. Tosin puhtaasti vahingossa. Oon Elmoa pyytäny lenkeillä seisomaan paikallaan "odota" käskyllä sillä aikaa kun mä setvin remmin pois sen kinttujen ympäriltä. Eilen illalla heittelin Elmolle keppiä ja yhdessä vaiheessa se hukkasi sen. Elmo seuraili muo ja mä huomasin kepin joten sanoin sille mitään sen kummemmin ajattelematta "odota", jotta voisin napata sen kepin rauhassa. No jätkä jäi niin nätisti tönöttäämään paikalleen että pakko sitä oli kokeilla ihan kunnollisena liikkeenä ja se toimi! Mä oon niin ilonen. Iso huoli on ohi.

Sitten eilisiin agitreeneihin. Meitä oli aika vähän joten oli hyvin aikaa vähän mokailla, mitä me sitten Elmon kanssa harrastettiinkin vähän enemmin. Kokeiltiin kahta eri pientä pätkää niin että koira jätettiin alkuun ja itse mentiin seisomaan kahden esteen väliin josta piti sitten ohjata joko vasemmalle tai oikealle riippuen ratapätkästä. Vasen puoli oli este-este-rengas-putki. Alun kaksi estettä meni hyvin mutta renkaasta Elmo meni suveneeristi ohi. Ilmeisesti mä en antanut tarpeeksi tilaa Elmolle suorittaa sitä joten kokeiltiin etäisyydellä ja heti kun Elmo sai musta etäisyyttä niin meni hyvin.

Oikeanpuolinen alotus olikin sitten ongelmallisempi. Elmo ei oikeen kunnolla osaa hypätä ja ilmeisesti on sen verran toispuoleinen että se ei hypännyt ollenkaan ensimmäistä estettä kun yritin sen jälkeen ohjata sitä oikealle. Meni ali vaikka laitettiin kuinka monta rimaa miten sattuu, muka kuvitellen että nyt se joko hyppää tai kiertää. Ei koira mahtunu alta tai väleistä joten se tulikin läpi! Ihan mahoton. Vasemmalle puolelle hyppäs sen ekan mutta ei oikeelle. Kokeiltiin kaiken maailman eri keinoja mutta ei niin ei. Läpi tai ali se tuli. Sitten kun laskettiin rima tosi alas niin hyppäs. Saatiin siitä sitten palautetta että pitäisi harjotella ihan vaan hyppäämistä ja meijän kouluttaja selitti että Elmo hyppää niin "taloudellisesti" että sille on nopeempaa mennä ali kun hypätä ja radan jatkaminen on sille tosi voimakas palkka. Kokeiltiin sitten treenien lopuksi maxi kokosella muurilla. Siitä kyllä mentiin yli ilman ongelmaa, eli kyllä se niistä yli pääsee jos haluaa. Saa nyt nähdä miten koko tilanne alkaa kehittyä. Mä nyt yritän vahvistaa sitä hyppäämistä muurilla. Saa nähdä.

1 kommentti:

  1. Vau, kyllähän te taidatte ihan hyvin selvitä alo-luokasta! Muistat vaan pitää pään kylmänä ja olla rento niin hyvin se menee! Me ainakin kannustetaan kovasti veli-poikaa! Ps. tokohyppyä kandee treenata ainakin pari kertaa, että seisominen hypyn jälkeen onnistuu, ei ollut ainakaan Stepsun kanssa ihan helppo...

    VastaaPoista